کبد چرب در نتیجه مصرف مواد غذایی غنی از چربی و تجمع آن در این عضو به وجود میآورد و میتواند به سلامت افراد آسیب وارد کند.
کبد چرب نوعی بیماری کبدی است که در اثر بزرگ شدن کبد بر اثر تجمع چربی در سلولهای آن بروز پیدا میکند. طبیعتا چربی در کبد هر انسانی وجود دارد؛ اما اگر چربی کبدی بیش از ۵ درصد باشد، فرد مبتلا به کبد چرب خواهد بود. بیماری کبد چرب در دو حالت کبد چرب الکلی و کبد چرب غیر الکلی وجود دارد.
بعضی از حرکات ورزشهایی مانند یوگا هم میتوانند به تنظیم چربی و کلسترول کمک کنند. از طرفی، انجام ورزشهای استقامتی، هر چند تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد، اما از میزان چربی کبد کم میکند.
ازآنجاکه کبد در ناحیهی سمت راست شکم قرار دارند، چربیهای تجمعیافته در این قسمت میتواند به سلولهای کبدی هم آسیب برساند.
در صورتی که آزمایش خون، التهاب کبدی را تأیید کرد، ممکن است پزشک شما روش دیگری در خصوص تشخیص علت التهاب را تجویز کند.
قهوه: در مطالعات انجام شده روی افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی، افرادی که دو یا چند فنجان قهوه در روز مینوشیدند، نسبت به افرادی که قهوه مصرف نمیکردند، آسیب کبدی کمتری داشتند.
چنانچه فرد مبتلا به کبد چرب الکلی، به مصرف الکل ادامه دهد، با این مشکلات مواجه خواهد شد:
قند خونتان را جدی بگیرید؛ چنانچه زمینهی ابتلای به دیابت را خواندن آزمایش کبد چرب دارید، اقدامات لازم برای کنترل آن را انجام دهید.
سه بار در هفته، یک فنجان بروکلی بخورید تا کبدتان سالم بماند.
ترب کوهی یکی از گیاهانی است که به شما کمک می کند از شر لکه های قهوه ای خلاص شده و صورت شما را خالی از لکه می کند.
در گریدهای کبد چرب پیشرفته، ممکن است علائمی مانند موارد زیر مشاهده شوند:
در افراد سالم و حتی لاغر، چربی بالای پیرامون شکم میتواند منجر به کبد چرب شود.
غلات سبوسدار را به رژیم غذایی خود اضافه کنید: غلات کامل غیرفرآوری شده حاوی ویتامینهای ضروری هستند که برای تجزیه موفقیتآمیز مواد سمی که میتوانند پس از فرآیند فیلتر خون به کبد بروند، ضروری هستند.
میوهها و سبزیجات : انواع توتها، سیب، پرتقال و مرکبات، موز، خرما، انجیر، خربزه، سبزیجات کلم بروکلی، فلفل، سیبزمینیهای شیرین، هویج، خیار، بادمجان، گوجهفرنگی حبوبات: لوبیا، نخود و نخودفرنگی، عدس چربیهای سالم: آجیل، دانهها، آووکادو، زیتون ماهی و گوشت بدون چربی: درصورت امکان دو بار در هفته ماهی بخورید.